Live Medic
A diabetológiai szakrendelés

A cukorbeteg ellátásának és gondozásának vezérfonalát képezi annak ismerete,hogy a diabetesz ( cukorbetegség ) az érrendszerre és anyagcserefolyamatokra gyakorolt hatása révén komplex belgyógyászati betegség.
Minden szervet és szervrendszert érinthetnek a cukorbetegség retteget szövődményei, melyek azonban jól beállított kezelés és a beteg megfelelően kialakított életmódja mellett- mely magában foglalja a megfelelő táplálkozást és rendszeres testmozgást - elkerülhetőek, illetve a már kialakult szövődmény progressziója ( romlása ) is jelentősen lelassítható, akár meg is állítható.
A diabetológiai szakrendelésen első alkalommal a teljes belgyógyászati fizikalis vizsgálat mellett a kórelőzmények áttekintése ,a meglévő kezelés értékelése illetve módosítás szükségességének elbirálása valamint további kivizsgálás megtervezése ( lehetséges szövődmények kizárása céljából ) és egyénre szabott életmódterápia megbeszélése történik. A kórelőzményt illető tájékozódást jelentősen megkönnyíti a rendelkezésre álló korábbi orvosi dokumentációk és leletek megléte.
Kedvező anyagcsereállapot esetén a cukorbeteg életkilátásai nem különböznek a nem cukorbetegétől azzal a különbséggel, hogy mindez csak megfelelő kezelés, étrend és életmód valamint rendszeres vércukor önellenőrzés egységében valósul meg.
A diabetológiai szakellátás feladata:
-egyénre szabott kezelési mód megválasztása
-a beteg életmódkezelésének kialakítása és javaslata ( étrend, munkarend és testmozgás egységében )
-késői szövődmények megelőzése kedvező anyagcserehelyzetre való törekvéssel és a lehetséges szövődmények minél korábban történő felismerése annak korai szakaszban történő kezelése érdekében.
add hit counter to website
2014  Live Medic      Copyright : Cardiomed