Live Medic


Dr. Gyökeres Gyöngyi

A középiskolai évek alatt fokozatosan kialakuló irányultságom, és családi minta hatására 1989-ben nyertem felvételt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karára.

1995-ben végeztem, majd ezt követően a Szent János Kórház Tüdőgyógyászati osztályára nyertem felvételt. Az itt eltöltött 1 év alatt betekinthettem a pulmonológia diagnosztikai, kezelési alapelveibe.

Innen pályáztam meg az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet tüdőgyógyász állását. Szakvizsgámat a pulmonológia tárgykörében 2001-ben szereztem meg. Kórházi éveimet nagyszerű, nemzetközileg is elismert kollégák között, baráti légkörben tölthettem. Az intézmény betekintést biztosított a diagnosztika, ill. társszakmák területére is, valamint lehetőséget adott hazai és külföldi kongresszusokon való részvételre.

2006-ban kiterjesztve érdeklődésemet letettem a klinikai immunológia és allergológia szakvizsgát. Részt vettem az intézet allergológiai szakrendelésének munkájában. Rövid időre elmerülhettem a légzési intenzív therápia, ill. légzésrehabilitáció részleteiben is. Kórházi tevékenységemmel párhuzamosan átmenetileg a XVIII. kerületi Tüdőgondozó pulmonológiai szakrendelésén is dolgoztam.

2010 óta háziorvosi praxisban, családorvosként látom el a betegeimet. Számomra mindig is egy-egy emberi sors vonala, mélysége volt érdekes. Ettől mutat túl a tankönyveken az, ami a munkánkat jelenti. Amellett hogy szakmailag maximálisan megpróbálunk helytállni, emberileg is szükség van a jelenlétünkre.

Mindez sokszor próbára is tesz. Mégis azt gondolom, az orvos iránti bizalom, a felénk irányuló segítségkérés, és az az érzés, amikor ennek eleget tudunk tenni, átlendít a nehézségeken. Azt vallom, hogy tapasztalásunk egész pályafutásunk alatt tart, ezért kellő figyelemmel és szerénységgel kell megfelelnünk a hivatásunknak.

Nagy örömmel veszek részt a Live Medic közös munkájában, egyrészt a kollégáim felkészültsége, szaktudása folytán ez megtiszteltetés számomra, másrészt úgy gondolom, hogy azok a betegek, páciensek akik felkeresik egészség centrumunkat egészségük megőrzése vagy javítása érdekében, azok egy nagyon lényeges dologra jöttek rá.

Ugyanis Karinthy Frigyes megfogalmazásában: ” Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni.” A boldogságnak azonban elengedhetetlen feltétele az egészség! És ez, akár egy sorsdöntő felismerés lehet.
add hit counter to website
2014  Live Medic      Copyright : Cardiomed