Live Medic


Dr. Léman Gyöngyi
diabetológus , belgyógyász főorvos

Egyetemi tanulmányaimat Budapesten a SOTE Általános Orvostudományi Karán 1991-ben végeztem "cum laude" eredménnyel.
Belgyógyászatból "jeles", majd diabetológiából "kiváló"eredménnyel szakvizsgáztam.
A Magyar Diabetológiai Társaság tagja vagyok.
2013-ban szakmai tevékenységem alapján miniszteri elismerésben részesültem.
Az egyetemi tanulmányok befejezése óta a helyi városi kórházban dolgozom: 22 éven át a sürgősségi, kardiológiai profilú majd általános belgyógyászat fekvőbetegosztályán dolgoztam majd átmenetileg , fél éven át a sürgősségi betegellátó osztályt vittem - annak önálló osztályként történő megszervezéséig. 2013 óta a Bugát Pál Kórház belgyógyászat és diabetológia szakrendelésén látom el a betegeket. A cukorbetegek szakellátásával egyidejűen a belgyógyászati betegségek rendkívül széles palettáját felölelő, gyakran társszakmabeli kórképeket is magába foglaló eseteket látok el. Szakrendelői munkám mellett több éve folytatok belgyógyászat- diabetológia magánrendelést , melynek keretében lehetőség van akupunktúrával és/ vagy homeopátiával történő terápiás kiegészítésre is. Homeopátiából Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd Hagyományos Kínai orvoslás és Akupunktúra szakterületén a Pécsi Tudományegyetemen tettem akkreditált vizsgát. Belgyógyász és diabetológus szakorvosként az európai orvoslás által elérhető kivizsgálás és kezelési módok ismeretében csak az alkalmazhatóság és várható eredményesség orvosszakmai megitélését követően - igény és lehetőség esetén- végzek komplementer gyógymódokkal kiegészítő kezelést.
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a cukorbetegség egy komplex betegség, mely a nem megfelelően kezelt és kontrollált anyagcsere-állapot során alattomosan , gyakran tüneteket nem okozva vezet érrendszeri és szervi érintettségek által igen súlyos, nehezen kezelhető szövődményekhez ( szem, vese, idegrendszer, agy,szív. ).
Megfelelő kezeléssel, orvosi életmód terápiával ( étrend , mozgás, vércukor önellenőrzés , gyógyszeres kezelés ) mindezen szövődmények megelőzhetőek, a már kialakultak további romlása jelentősen lelassítható vagy megakadályozható.
Az előzőekben említettekre való tekintettel a diabeteses betegek első vizsgálata alkalmával részletes belgyógyászati kórelőzmény és állapotfelmérés történik, táplálkozásterápiás tanácsadás és az ambuláns belgyógyászati kivizsgálás megtervezése , majd a kezelés.
A kezelés megválasztása során a megkért vizsgálati eredmények mellett külön figyelmet érdemel az egyén életmódja és kísérő betegségek megléte is.
A kezelési módot mindig egyénre szabottan választom ki, melyet a beteggel is átbeszélek és egyeztetek, hiszen csak a beteg együttműködésével érhetünk el eredményt.
Kérdéseket feltenni mindig van idő és lehetőség.

Amit nem adok : belgyógyászati vizsgálat és véleményezés nélkül" Szakorvosi javaslat"-t vagy meghosszabbítását.

Amit adok: körültekintő belgyógyászati- diabetológiai gondozással egybekötve egyénre szabott kezelést és arra vonatkozó szakorvosi javaslatot.
add hit counter to website
2014  Live Medic      Copyright : Cardiomed