Live Medic
Reumatológia

Reumatológiai szakorvosi vizsgálat
Röviden a korábbi kórtörténet felvétele és fizikális vizsgálat. Gyógyszerallergia, ismert betegségek, szedett gyógyszerek, korábbi orvosi kezelések, műtétek, leletek, zárójelentések megbeszélése, átolvasása. Jelenlegi panasz, a kialakulás körülményeinek kikérdezése, megbeszélése.

Vizsgálat
Álló helyzetben a testtartás, statikai terhelés, a gerinc és felső végtag mozgásainak vizsgálata, járás felmérése. Fekvő helyzetben az alsó végtag mozgásainak vizsgálata. Reflexek, izomerő, érzészavar felmérése. A vizsgálat és leletek alapján kialakított diagnózis megbeszélése. Ha a pontosabb diagnózis érdekében szükséges további vizsgálatok elvégzése (vérvétel, röntgen, ultrahang, CT, MR) akkor annak javaslata, megbeszélése.
Vizsgálati lelet kiadása.

Kontroll vizsgálat
A korábbi vizsgálat óta eltelt időszak változásainak megbeszélése. Újabb leletek megtekintése, megbeszélése.

Vizsgálat: a korábbi állapothoz viszonyítva a jelenlegi állapot felmérése, változások rögzítése a vizsgálati lapon. Az eredmények ismeretében
az előző vizsgálat óta eltelt időszak értékelése. A továbbiakban alkalmazható kezelések, terápiás terv megbeszélése. Szükség esetén további
vizsgálatok javaslata. Vizsgálati lelet kiadása. Szükség szerint recept felírása.

Szakorvosi konzultáció
Szakorvosi leletek, zárójelentések értelmezése, megbeszélése. A szolgáltatás fizikális vizsgálatot nem tartalmaz, így ez a szolgáltatás interneten
keresztül is lehetséges.

Reumatológiai terápiák

Gyógyszeres és/vagy injekciós kezelés
A természetes gyógymódok mellett a test állapotát és a gyógyulást figyelembe véve, időnként szükséges alkalmazni a hagyományos orvoslásban alkalmazott gyógyszeres vagy injekciós kezelést is. De ha lehetséges a legrövidebb időtartamig és mellette vagy azt követve, kiegészítve legalább egy természetes módszerrel a gyógyulás folyamatát elősegítve. A gyógyszer felírása receptre történik, melynek szedését a szakorvosi vizsgálat alkalmával megbeszéljük. Az injekciós kezelés történhet egyszerűbb probléma esetén farizomba történő beadással. Komolyabb probléma kapcsán az ízületet vagy a problémás területet körülvevő izom triggerpontoknál, ahol a több ponton történő szúrás és hatóanyag beadásával eredményesebb a kezelés pl. derék-, váll-, térd és egyéb ízületi fájdalom esetén.

McKenzie torna
Porckorongsérv és kisízületi blokkok okozta derékfájás és lábba sugárzó fájdalom esetén ez a torna lehetőséget ad, a megfelelő irányú terhelés adása mellett a megváltozott anatómiai viszonyok korrekciójára. Csökkentheti a kiboltosult porckorongsérv méretét, javítja a panaszos terület keringését, oldja a kialakult kisízületi blokk merevségét, ezzel csökkentve a helyi és a lesugárzó fájdalom erősségét.

Kineziotape
A speciális tapasz sokoldalú alkalmazása lehetőséget ad, a korábban letapadt műtéti hegek oldásában. A fájdalmas terület tehermentesítésére. Az izomtónus optimalizálására. Gipszlevétel vagy műtétek után a nyirok keringés gyors helyreállítására. Kíméletes, gyógyszermentes, így gyermekeknél és kismamáknál is biztonsággal alkalmazható módszer.

Gyógyulást elősegítő életmód tanácsadás
Családban ismétlődő betegségek vagy hosszútávon fennálló problémák esetén a pillanatnyi panasz kezelése mellett fontos a hosszú távú kezelési program kidolgozása, megbeszélése. Megfelelő fizioterápiás módszerek és szakemberek kiválasztása.

Manuál terápia

Tudományosan megalapozott vizsgálati és kezelési módszer, ami a testet és annak mozgásszervi működését egészében, összefüggéseiben nézi és kezeli. A kezelés végzése csak a beteggel való megbeszélés, leletek áttekintése és alapos fizikális vizsgálat után lehetséges. Fontos eleme az izomfeszültségek oldása és az ízületek kiropogtatása mellett, a gyengébb területeken a megfelelő izomerősítő gyakorlatok bemutatása, megtanítása. Ez garantálja a páciens felé, hogy csak pár alkalommal kell a kezeléseken részt vennie és nem hetente kell a kiújuló panaszai miatt függőnek lennie és visszajárnia a rendelőbe. A megfelelő tanácsok betartása mellett, rövid idő alatt, önállóan és aktívan megtanulja egyensúlyban tartani testét és önállóan kezelni korábbi panaszait. A megfelelő terapeuta és annak instrukciói mellett kiszolgáltatott betegből egészséges, testét ismerő, az tudatosan alakító páciens lehet.


Live Medic

Live Medic
add hit counter to website
2014  Live Medic      Copyright : Cardiomed